Afscheid + Locatie

27 Oct 2017

Afscheid + Locatie

Steeds vaker vraagt men om een andere plek voor het afscheid dan het crematorium. Die laatste wordt niet zelden gekoppeld aan de gedachte van sfeerloos en gehaast. Al is dat niet altijd terecht, maar dat terzijde. Gelukkig kennen wij in en rond Utrecht veel bijzondere locaties voor een persoonlijk afscheid.

Een paar persoonlijke favorieten zijn Blauwkapel aan de rand van de stad. Dit schattige kerkje ligt in een mini dorp (drie straten) met veel groen er omheen. Het is goed bereikbaar, men kan makkelijk parkeren en het ademt een en al sfeer uit. Jaren geleden fietste ik hier bij toeval langs en was gelijk verkocht. Het enige nadeel is dat er geen catering mogelijk is. Daarvoor wijken we in dat geval uit naar de stad of naar Ruigenhoek.

Een andere bijzonder fijne locatie is DeFabrique. Beter bekend als de kartbaan. Speciaal voor uitvaarten verleggen ze deze baan en hebben wij geen last van het geluid. Het is een industriële, stoere ruimte die goed belicht wordt en zo heel sfeervol en intiem blijkt. Eigenlijk is hier alles goed, de ontvangst, het geluid, de catering, de parkeergelegenheid. Goedkoop is het echter niet, al krijgen wij korting op de standaard tarieven.

Waar we ook regelmatig en graag komen is De Landgoederij in Bunnik. Een mooie verbouwde boerderij, makkelijk aan te rijden vanaf de snelweg en voorzien van ruime parkeergelegenheid. Wat deze locatie mede zo aangenaam maakt is de verhouding prijs / kwaliteit.

Voor meer inspiratie staan er op onze site ook genoeg locaties in detail beschreven.

Uitvaartlocaties

Laat reactie achter