Boerderij Mereveld

Gunstig gelegen, tussen Utrecht en Bunnik, vlakbij begraafplaatsen Kovelswade en Soestbergen en niet ver van begraafplaats Tolsteeg, de verbouwde Boerderij Mereveld. Een mooie, rustige locatie voor een uitvaart, naast de golfbaan met een eigentijds interieur in een landelijk en historisch exterieur.

Het eerste deel van Mereveld werd rond 1890 gebouwd. Het was voor Utrechtse begrippen een vrij forse boerderij. In 1938 gebeurde er iets unieks. In die tijd werd naast het houden van een veestapel, een klein café uitgebaat. Vooral boeren uit de omgeving die naar de markt gingen, gebruikten het café als ontmoetingsplaats. Hier werd handel gedreven, maar ook een kaartje gelegd. Een ongebruikelijke combinatie. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontdekten ook andere mensen uit de buurt het gezellige café. De combinatie boerderij en café was niet iets alledaags! In de jaren zeventig verdween een groot gedeelte van de veestapel en maakte plaats voor de eerste feestzaal.

Boerderij Mereveld beschikt tegenwoordig over verschillende ruimten: het Koetshuis, de Deel, het Voor- en Achterhuis. In het Koetshuis is ruimte voor een uitvaart met tot ca. 500 genodigden, de andere ruimten kunnen kleinere gezelschappen ontvangen. Qua catering en techniek zijn ze goed voorzien.

Uitvalswegen zijn dichtbij en op het eigen terrein is voldoende parkeergelegenheid.

 

Boerderij Mereveld

Boerderij Mereveld