Fort aan de Klop

In de stad en toch het gevoel van ‘buiten’. Fort aan de Klop is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie; een verdedigingslinie uit de negentiende eeuw en ligt dichtbij crematorium Daelwijck. Het bomvrije wachthuis uit 1851 is nu een gelegenheid waar doorgaans een brasserie in huist; het is ook zeer geschikt voor een condoleance of een ‘informele’ uitvaart. Door de verschillende nissen in het wachthuis kun je intieme hoeken creëren; zo kan je echt even apart van de andere genodigden, rustig bij de overledene zijn.

Voor ongeveer 70 tot 100 personen is er goed ruimte. Door de pilaar in het midden en de verschillende nissen rondom, is het soms een beetje passen en meten om de spreker te zien, maar de akoestiek is goed. Een uitvaart buiten behoort tot de mogelijkheden; op het grasveld en onder de bomen op het terrein. Standaard heeft het Fort een grote tarp gespannen buiten, zodat ook daar in de schaduw kan worden gestaan.

Let wel: het fort ligt relatief afgeschermd, maar kan niet helemaal gesloten worden voor passanten.

Bij de medewerkers van Fort aan de Klop staat ‘duurzaam met de natuur omgaan’ hoog in het vaandel. Daarom werkt de chef-kok uitsluitend met biologisch vlees en verantwoord gevangen vis. Het merendeel van de overige producten heeft een biologische herkomst.

 

FadK